Call Us +612 9695 1133 Get Directions

The Rocks – Welsh + Major

This 19th century Police Station located in The Rocks, Sydney Australia was recently renovated. Sydney Harbour Foreshore Authority engaged Welsh + Major Architects to oversee the renovation of the building to be used as a restaurant or cafe.

The design was sympathetic to the design of the era with many original features being preserved. The new addition to the rear features full height glazed walls using Vitrocsa’s Guillotine Windows. When these windows are opened the bottom panel remains fixed into position to form a balustrade.

Architect: Welsh + Major
Photography: Katherine Lu
Vitrocsa Product: Guillotine Windows

Press
Dezeen Magazine Article

Awards
Finalist AIA 2014 NSW Architecture Award, Heritage (Welsh + Major)

 

> Back to Project Gallery